Steenslag schade?
Binnen no-time gefixt! 

Steenslag kan zorgen voor verschillende soorten schades aan je auto. Het ontstaat door opvliegende steentjes op het asfalt. Dit komt vaak voor op onverharde wegen, opengebroken wegen door wegwerkzaamheden en na een langere periode van temperaturen onder de 0 °C. Door vorst kan het asfalt fragiel zijn en los brokkelen. Alle schade veroorzaakt door opspattend grind, vuil, opspattende losse stukjes asfalt of steentjes worden steenslag genoemd. Benieuwd naar hoe je steenslag kunt laten herstellen? Wat de kosten zijn? En hoe je steenslag kunt voorkomen? Wij helpen je graag verder.  

Steenslagschades & herstelmethodes

Steenslag is de oorzaak van vele soorten schades. De meest voorkomende schade door steenslag is lak- en deukschade. Bij lichte krasjes als resultaat van steenslag wordt vaak polijsten toegepast. Bij wat diepere krassen is spotrepair in veel gevallen een goede herstelmethode om de kosten laag te houden. Is de schade groter dan één A4? Dan zal het onderdeel volledig gespoten moeten worden. Deukjes door steenslag kunnen vaak verholpen worden door de methode uitdeuken zonder spuiten, wanneer er geen sprake is van lakschade. Naast lak- en deukschade veroorzaakt steenslag vaak koplampschade, velgschade en ruitschade.

Koplampschades en oppervlakkige velgschades kunnen verholpen worden door polijsten. Andere velgschades moeten juist weer gelast en vervolgens opnieuw gespoten worden. Bij ruitschade kan afhankelijk van de grootte en complexiteit je ruitschade gefixt worden door het injecteren van een speciaal soort hars in de schade, is de schade te groot? Dan zal je ruit volledig vervangen moeten worden. Afhankelijk van de grootte van jouw steenslagschade wordt er een passende herstelmethode gekozen. Benieuwd hoe we jouw steenslagschade kunnen herstellen? Rij langs bij een van onze vestigingen!

 

Wat kost steenslag reparatie?

Heb je een WA- of beperkt casco verzekering? Dan moet je de kosten van steenslag zelf betalen. Bij FixEasy repareren we steenslag voor wel 25% goedkoper dan bij andere professionele schadeherstellers.

Doordat er ontzettend veel verschillende soorten steenslagschades en herstelmethodes zijn is het lastig om via onze schadecalculator een prijs te berekenen. Voor het vaststellen van de kosten van steenslag raden we je aan contact op te nemen met een van onze dichtsbijzijnde vestigingen. Geen tijd om langs te komen? Stuur ons foto's van jouw steenslag schade via de mail en we berekenen direct een prijs. Bij FixEasy betaal je altijd een eerlijke prijs voor vakkundig schadeherstel met daarbij 1 jaar volledige garantie! Neem direct contact met ons op!

Steenslag voorkomen

Steenslag ontstaat door opvliegende steentjes op het asfalt en kan veel verschillende soorten schades veroorzaken. Je kunt de schade enigszins voorkomen door afstand te houden van je voorgangers en overharde wegen te vermijden, maar eigenlijk is steenslag aan je auto niet echt te voorkomen. Houd er wel rekening mee dat hoe langer je steenslag laat zitten, hoe groter de schade wordt en hoe hoger de kosten van de reparatie uiteindelijk zullen worden. Onderneem actie! Neem direct contact met ons op en plan een afspraak bij ons in om jouw steenslagschade te herstellen. 

Wat klanten over ons zeggen

  • Klant: Pieter
  • Beoordeling:
  • Cijfer: 9.1

Bij FixEasy heb ik makkelijk, goedkoop en snel mijn auto laten herstellen. Ik moest de kosten zelf betalen dus ik was blij met de FixEasy oplossing. Het heeft me een hoop geld bespaart.

  • Klant: Marie
  • Beoordeling:
  • Cijfer: 8.9

Aloys van FixEasy heeft me goed geholpen bij het herstellen van mijn schade. Hij gaf me goed advies en kwam met eerlijke prijzen. Door de FixEasy aanpak kon ik de schade in drie termijnen betalen zonder rente.

  • Klant: Jan
  • Beoordeling:
  • Cijfer: 8.6

Door de FixEasy schadecalculator kon ik snel en makkelijk mijn schade berekenen. Zo wist ik binnen een paar klikken hoeveel ik kwijt was om mijn auto weer als nieuw te krijgen.