Veelgestelde vragen

Algemeen

Wanneer claim je autoschade wel en wanneer niet?

Wanneer je autoschade hebt wil je dit graag zo snel mogelijk laten oplossen. Maar wanneer moet je je autoschade nou claimen en wanneer niet? Wij hanteren als vuistregel dat wanneer je schadebedrag lager is dan 600 euro, je deze het best zelf kunt betalen.  Wanneer je je schade claimt ga je namelijk achteruit in schadevrije jaren en wordt je premie hoger. Op de lange termijn ben je hierdoor daarom vaak duurder uit! Is het schadebedrag hoger dan 600 euro? Ook dan is het in sommige gevallen slimmer om de schade zelf te betalen. Neem contact met ons op voor passend advies op jouw situatie!

Waarom zijn jullie zoveel goedkoper?

Bij FixEasy werken we efficiënt en zonder overbodige luxe. Je betaald bij ons zeker 25% minder dan bij andere professionele schadeherstellers. Onze overheadkosten zijn minimaal en dat zie je terug in onze prijs! Wij herstellen zonder franje maar wel met een professioneel eindresultaat. Wil je toch gebruik maken van extraatjes? Dat is natuurlijk geen probleem! Wij bieden jou vervangend vervoer aan al vanaf 25 euro per dag. Bereken online direct jouw schade.

Met wat voor soort autoschades kan ik bij jullie terecht?

Grote schade, kleine schade, bij ons kun je overal voor terecht. Heb je bijvoorbeeld een grote deuk? Steenslag op je motorkap? Of krassen op je portier? Wij fixen jouw auto weer als nieuw. Wij repareren alle soorten autoschades voor een aanzienlijk lagere prijs dan bij andere professionele schadebedrijven. Benieuwd naar de kosten van jouw schade? Bereken dit direct online via onze schadecalculator.

Kunnen jullie ieder automerk repareren?

Onze ervaren monteurs zijn breed opgeleid en kunnen schades repareren aan nagenoeg ieder voertuig. Heb jij schade gereden aan je Toyota? Of een flinke deuk in de achterbumper van je Tesla? Wij hebben ruime ervaring met schadeherstel en werken uitsluitend met de beste gereedschappen en hoogwaardige laksystemen. Met ieder automerk kun je bij ons terecht. Handig als je verzekering de schade niet dekt of als je een deuk in je no-claim wilt voorkomen!

Wat moet ik meenemen als ik naar jullie toe kom voor schadeherstel?

Heb je bij ons een afspraak ingepland voor schadeherstel? Super! Je hoeft verder niks mee te nemen naar de afspraak. Heb je gekozen voor vervangend vervoer? Dan maken we graag een kopie van jouw rijbewijs voordat je weer veilig de weg op kunt.

Heb ik garantie op een gerepareerde schade?

Onze specialisten zijn trots op hun werk. Nadat we jouw auto hersteld hebben en deze er weer als nieuw uitziet krijg je ook nog eens 1 jaar volledige garantie op al onze werkzaamheden!

Worden er nieuwe of gebruikte onderdelen toegepast bij een reparatie?

Bij ons heb je de keuze uit originele of scherp geprijsde alternatieve onderdelen. Liever wat minder geld betalen voor jouw schadeherstel? Kies dan voor Budgetline of Greenline onderdelen, dit zijn hoogwaardige alternatieve of gebruikt onderdelen. Zo bespaar je al snel 40% op de totale prijs. Liever nieuwe originele onderdelen? Geen probleem, FixEasy fixt het.

Reparatie & kosten

Hoe berekenen jullie de kosten van mijn schade?

Het berekenen van jouw schadebedrag fixen wij heel gemakkelijk via de schadecalculator. Hierin geef je aan wat voor soort auto je rijdt en waar de schade zich bevindt. Vervolgens berekend de calculator automatisch wat het herstellen van jouw schade gaat kosten. In sommige gevallen zal de calculator niet naar behoren werken waardoor er een grove schatting uit komt. Wil je zeker zijn van jouw definitieve schadebedrag?  Rij dan langs bij een van onze vestigingen.

Kan het schadebedrag afwijken van het bedrag uit de schadecalculator?

Met onze schadecalculator proberen wij zo goed mogelijk een schatting te maken van jouw schadebedrag. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen waarbij standaardprijzen niet op van toepassing zijn. Wil je zeker zijn van de hoogte van jouw schadebedrag? Kom dan langs bij een van onze dichtstbijzijnde vestigingen of mail ons de foto’s van jouw schade en wij bieden jou een goede prijs voor schadeherstel!

Hoelang duurt een reparatie?

Afhankelijk van de grootte van jouw schade en de werkzaamheden er omheen bepalen we de duur van het herstel. Natuurlijk nemen we hier ook in mee hoe druk het is in onze werkplaats! We streven ernaar om jouw schade zo snel mogelijk te herstellen en overleggen altijd de geschatte duur voordat de afspraak ingepland wordt.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Autoschade zelf betalen? In één keer een groot bedrag betalen is natuurlijk nooit fijn. Daarom bieden wij jou de optie om te betalen in 3 termijnen!

Hoe werkt gespreid betalen?

Geen geld maar wel schade? Wij bieden jou de optie om je schadebedrag te betalen in 3 termijnen. Je betaalt hierover 0% rente en hoeft vooraf geen ingewikkelde BKR-toets in te vullen. Wij maken het jou gemakkelijk! Het eerste termijn voldoe je direct wanneer je de auto komt ophalen na herstel en de volgende twee betaalmomenten ontvang jij maandelijks via de mail.

Service

Kan ik mijn leaseauto bij jullie laten herstellen?

Heb je schade gereden aan je private leaseauto? Geen probleem, wij regelen het! In sommige gevallen is het schadebedrag lager dan het eigen risico, je kunt de schade dan het beste zelf betalen! Kom langs bij een van onze vestiging en laat je schade gratis beoordelen.

Kan ik gebruik maken van vervangend vervoer?

Wij houden je mobiel met ons vervangend vervoer! Al vanaf €25 euro per dag rij je in een vrijwel nieuwe auto. Wel zo gemakkelijk als je graag je schade wilt laten fixen maar je auto eigenlijk niet kunt missen!

Wat zijn de kosten van vervangend vervoer?

Bij FixEasy heb je al vervangend vervoer vanaf €25 euro per dag. Je krijgt dan een Volkswagen Up of een gelijkwaardige auto. Liever een iets grotere auto zoals een Volkswagen Golf of soortgelijk? Deze is beschikbaar vanaf €30 euro per dag! En voor €35 euro per dag rij je in een Volkswagen station! Lekker ruim, maar toch voordelig.

Contact

Bij welke vestiging kan ik met mijn autoschade terecht?

Ons FixEasy team staat voor je klaar op de volgende vestigingen:

FixEasy Blijdorp (Rotterdam)
FixEasy Bollenstreek (Sassenheim)
FixEasy Haarlem

Wat zijn de openingstijden van jullie vestigingen?

Onze vestigingen zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 16:00.

Kan ik langs een vestiging rijden voor een prijsindicatie?

Wil je graag je schade gratis laten beoordelen? Je bent altijd welkom bij onze vestigingen tussen 09:00 en 16:00. Komt dit je niet goed uit? Stuur dan foto’s van jouw schade via de mail of vul online onze schadecalculator in!

Hebben jullie ook aanbiedingen boven op de lage prijzen die jullie bieden?

Zo nu en dan proberen wij een ludieke actie te bedenken met grootse kortingen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of houd onze social media kanalen in de gaten.