Meest voorkomende autoschades

18 februari 2021

Autoschade rijden is nooit fijn en vaak kan je er zelf niet zoveel aan doen. Praat jezelf dus geen schuldgevoel aan want schade rijden is menselijk. Autoschade zit al in een klein hoekje.

Als de auto niet all-risk is verzekerd dan moet je de schade zelf betalen. Ben je wel verzekerd maar wil je geen schadevrije jaren in leveren? Ook dan betaal je zelf de schade. Hieronder lees je de FixEasy top 5 van de meest voorkomende autoschades:

1. Bumperschade
De meest voorkomende autoschade is dan ook bumperschade. Bumpers zijn goed in wat ze moeten doen en dat zijn klappers opvangen. Het opvallende aan bumperschade is dat deze vaak de rechtsachter bumper beschadigd is. Best logisch als je weet dat de meeste mensen de voorkeur hebben om aan de rechterkant van de weg te parkeren.

2. Een krasje (of andere lakschade)
Een krasje in een auto is helaas zo gemaakt. Niks is vervelender als een krasje op een glimmende auto. Zeker als je net je auto hebt gewassen dan blijf je ze altijd zien. Wacht niet te lang met het herstellen van dit soort schade. Auto’s zijn namelijk goed beschermd tegen roest alleen niet als er een (diepe) kras op zit. Hoe langer je wacht… hoe duurder het vaak wordt. 

3. Een deukje
De meeste deukjes worden gemaakt op de parkeerplaats. Net wanneer je je portier opendoet raak je het portier van de ander (of andersom). Het zijn vaak diepe putjes die helaas niet vanzelf weggaan. Deukjes moeten vaak verwijderd worden door de restyle techniek ook wel bekend als spotrepair. Hierdoor kan het deukje wordt uitgedeukt zonder dat de auto door de spuitcabine heen hoeft. Wel zo makkelijk dat uitdeuken zonder spuiten.

4. Een steentje op de voorruit
Je bent lekker aan het rijden een ineens hoor je een steentje op je voorruit. Voorruitschade is snel gemaakt en daar zit niemand op te wachten. Vaak blijft de schade beperkt tot een sterretje in de voorruit. Wacht niet te lang hiermee want al snel wordt een sterretje een ster of erger. Voorruitschade lijkt misschien niet ernstig maar neem dit serieus en laat het snel fixen.

5. Velgschade
De meeste mensen zijn het trots op hun velgen en proberen dan ook heel zuinig hierop te zijn. Helaas zijn veel velgen gevoelig en zo geraakt. Zeker met het inparkeren langs de weg is het makkelijk om stoeprandschade te rijden. Gelukkig zijn er veel nieuwe technieken die dit kunnen verhelpen.