Goed voorbereid met de auto op vakantie

22 juni 2021

Sinds uitbraak van de coronacrisis zijn autovakanties een stuk populairder geworden. De auto is daarom ook één van de populairste vervoersmiddelen om mee op vakantie te gaan. Als je met de auto op vakantie gaat kun je zo veel spullen meenemen als je wilt, hoef je geen rekening te houden met je vluchttijden en kun je richting huis rijden wanneer het jou uitkomt. Ga jij dit jaar op vakantie met de auto? Zorg dat je goed voorbereid de weg op gaat. Wij vertellen je hier meer over in onze nieuwe blog.

Autocheck voor vertrek

Goed voorbereid is minder zorgen en meer genieten! Voordat je de auto gaat inladen met al je vakantie spullen is het belangrijk om nog een autocheck uit te voeren. Je kunt dit gemakkelijk zelf doen. Controleer de volgende punten voordat je de weg op gaat:

  • Bandenspanning
  • Bandenprofiel
  • Koelvloeistof
  • Oliepeil
  • Ruitenwisservloeistof
  • Lampen

Slim inpakken 

Nadat je bovenstaande punten hebt gecheckt kun je gaan beginnen met het inladen van je auto. Alhoewel het verleidelijk is om veel spullen mee te nemen als je met de auto op vakantie gaat, raden wij dit niet aan. Een groot nadeel van het meenemen van veel spullen is dat het gewicht van je auto toeneemt waardoor je meer brandstof verbruikt. Ook kan het gevaarlijk zijn om je auto vol te laden, doordat een zware auto een langere remweg heeft.

Voor de indeling van de kofferbak raden wij je aan om alle zware koffers en tassen onder in de kofferbak te leggen. De overige spullen kun je gemakkelijk daarboven op laden. Heb je zoveel mee dat de bagage boven de rugleuning van de achterbak uitkomt? Zet de bagage dan goed vast met een bagagenet of -rek. Dit voorkomt dat er bij een ongeluk of plotselinge stop tassen, koffers of losse spullen door de auto vliegen. Safety first! 

Verplichte tools Europa

Tegenwoordig gelden in de meeste (Zuid-) Europese landen strenge eisen voor de veiligheidsuitrusting in de auto. Naast de gevarendriehoek zijn soms ook een verbanddoos, veiligheidshesjes voor alle inzittenden, reservelampjes, een alcoholtest en een brandblusser verplicht. Check voordat je naar je vakantiebestemming rijdt welke regels en verplichtingen gelden in de landen waar je doorheen rijdt. Zorg ervoor dat je deze tools en andere belangrijke spullen die je tijdens de autoreis misschien nodig hebt, op een goed bereikbare plaats legt. Een goede voorbereiding is het halve werk!