Tips bij het verkopen van je auto

25 februari 2021

Wekelijks komen er mensen langs bij ons op de vestigingen die hun auto willen verkopen. Vaak willen mensen ‘even snel’ hun auto verkopen en er zo snel mogelijk vanaf zijn.

Dat begrijpen wij goed maar alles uit de verkoopprijs te halen hebben wij een aantal tips. Je kan namelijk net door wat aanpassingen hier en daar net wat meer geld verdienen. Dat willen we allemaal toch!? Wees dus niet te snel en pas deze tips toe om alles uit de verkoop van je auto te halen.

  1. Zorg dat je auto schoon is

Regelmatig zien wij auto’s voorbijkomen die niet schoon zijn. Vies associëren mensen toch snel met slecht. Het geeft weer dat je weinig liefde voor je auto hebt gehad en hierdoor willen mensen meestal minder voor je auto betalen. Je verliest vertrouwen van je potentiele koper bij een vieze auto. Haal je auto dus door de wasstraat voordat een verkoper komt kijken en zorg dat je auto ook van binnen goed schoon is. Wel zo fijn.

  1. Lever een auto schadevrij op

Wij hebben de ervaring dat een schadevrije auto meer oplevert bij verkoop dan een auto met schade. Als je schade aan je auto laat zitten zullen potentiële kopers onderhandelen en meer van de prijs af willen halen. Zonde dus….

  1. Maak mooie foto’s

Zodra je bij de wasstraat bent geweest om je auto een poetsbeurt te geven rij je door naar een schitterende locatie om je auto vast te leggen. Doe dit altijd bij daglicht en gebruik een goede camera om je auto van binnen en buiten te fotograferen. Hoe beter de foto’s, hoe meer interesse. 

  1. Zorg dat alles werkt

Let op alle kleine dingen die niet werken. Denk aan een lampje dat al even brandt, een stoel die niet meer naar voren gaat of een raam dat defect is. Ga zelf maar na dat je een auto niet zal aanschaffen als er lampjes branden of iets stuk is. Je krijgt hier altijd gedoe over dus bespaar jezelf de discussie.

  1. Lever een kloppende administratie op

Een auto kopen bij een erkende garage of dealer geeft altijd meer vertrouwen dan via marktplaats. Daarom is het extra belangrijk dat alles klopt en dat je administratie op orde is. Voordat er enige twijfel ontstaat kun je ervoor zorgen om vertrouwen over te brengen. Zorg dat je het volgende kan overhandigen bij verkoop:

  • Een up-to-date onderhoudsboekje
  • Een geldige APK
  • Een setje reservesleutels
  • De handleiding van de auto

 Veel succes bij verkopen van je auto. Heb je nog wat schade aan je auto en wil je weten wat het kost? Gebruik dan de FixEasy schadecalculator om te berekenen wat het kost.